Traditioner

Året i Bjørnbakhus er præget af mange traditioner, som vi prioriterer højt, da vi synes, det giver børnene et tilhørsforhold til børnehaven.

Vi gør meget ud af at skabe den særlige traditions-stemning, fordi det bidrager til genkendelighed, faste holdepunkter, forventning og glæde i børnehaven og ikke mindst skaber minder hos børnene.

Året i Bjørnbakhus er præget af mange traditioner, som vi prioriterer højt, da vi synes, det giver børnene et tilhørsforhold til børnehaven. Vi gør meget ud af at skabe den særlige traditions-stemning, fordi det bidrager til genkendelighed, faste holdepunkter, forventning og glæde i børnehaven og ikke mindst skaber minder hos børnene.

Vi er glade for de mange traditioner, som er med til at bryde året op, synliggøre årets gang og skabe en naturlig ramme om kulturen i huset.
Vi har både traditioner, som kun er for børnene i børnehaven – og traditioner, som inkluderer familien:

Fastelavn
I ugerne op til fastelavn pynter vi fastelavnsris, laver masker og synger fastelavnssange.
Fastelavnsmandag må børnene gerne møde udklædte i børnehaven. Vi slår katten af tønden, leger og synger. Om eftermiddagen spiser vi fastelavnsboller som bages sammen med børnene.

Påske
Forskellige aktiviteter – vi klipper f.eks. påskepynt, gækkebreve og sår karse – og måske kommer påskeharen forbi……

Fodboldturnering
I løbet af foråret træner vi til en lille fodboldturnering som spilles på Viby Skoles fodboldbane i foråret.

Vi spiller mod to børnehaver fra nærområdet – Moltkesvej og Østerbo.

Det er som udgangspunkt de største børn i børnehaven, der er på banen, men på sidelinjen bakkes de op af resten af børnegruppen, der har medbragt bannere, flag og trommer.

Bedsteforældredag
Vi inviterer begge stuers bedsteforældre eller andre familiemedlemmer til en hyggedag i foråret.

Udeuge
I maj/juni har vi en uge med forskellige udendørs aktiviteter på legepladsen f.eks. bål hver dag, hvor der bl.a. bages pandekager, steges fisk vi selv har renset – samt kreative aktiviteter og fælleslege.

Alle børn og voksne er som udgangspunkt ude hele dagen.

Det flyvende Kuffertcirkus
Siden 2010 har vi haft besøg af ”Det flyvende Kuffertcirkus” på legepladsen – en sjov og hyggelig eftermiddag i foråret. Gøglerne Søren og Jørgen leger, træner og øver med børnene.

Sidst på eftermiddagen er der forestilling for forældrene, hvor gøglerne optræder sammen med nogle af børnene.

Sommerfest
I august holder vi en sommerfest for børnehavebørn, forældre og søskende på børnehavens legeplads.
Festen består af forskellige aktivitets-boder, kagebord, socialt samvær, fælles spisning af den medbragte mad fra en stor fælles buffet.

Jul
I december har vi mange traditioner. I hele måneden har vi besøg af et par nisser, der på skift tager med børnene hjem. Vi har dagligt julehygge hvor vi f.eks. klipper, synger og leger eller bager pebernødder. Vi laver julegave til forældrene, holder børne-julefrokost, går til børnejulegudstjeneste i Viby kirke og spiser risengrød når vi kommer hjem. Bestyrelsen inviterer forældre og søskende til julehygge en eftermiddag på legepladsen, hvor de største børn også går Lucia.

Børnefødselsdage
Vi har fokus på at det er barnets særlige dag og fejrer fødselsdagen på stuen. Hele stuen samles for at fejre fødselaren, som sidder i den høje fødselsdagsstol. Vi tænder lys i ”fødselsdagstoget”, synger fødselsdagssang, råber hurra og fejrer barnet, som også modtager en lille hjemmelavet gave.

Traktementet den dag bestemmer forældrene sammen med barnet. Det kan være frugt, frokost, kage, is eller noget helt andet. Vi opfordrer dog forældre til at begrænse sukker indholdet.

Forældre er velkomne til at deltage i fejringen af fødselsdagen.