Hvordan spiser vi i børnehaven?

Kost og ernæring

Ved måltidet søger vi at skabe en rolig og hyggelig atmosfære, da vi gerne vil lære børnene, at måltidet er et forum, hvor vi snakker med hinanden og giver os god tid til at nyde maden.

Kostpolitik

Vi vil gerne lære børnene at vente med at gå fra bordet til flere er færdige med at spise, så der også på den måde skabes ro omkring måltidet. Vi opfordrer altid børnene til at smage, og går gerne foran med et godt eksempel, men vi respekterer deres grænser og presser dem aldrig til at spise op eller smage på mad, de ikke har lyst til.

Morgenmad

Vi serverer morgenmad hver dag kl. 6.30-7.30, som består af rugbrød, havregryn og mælk.

Formiddagsfrugt

I løbet af formiddagen tilbyder vi børnene frugt fra den forældrebetalte ordning, som beskrives under ’eftermiddagsmad’.

Frokost

Bestyrelsen har fravalgt den kommunale frokostordning (hvilket der skal træffes beslutning om hvert andet år), og børnene skal derfor selv medbringe en madpakke til frokost. Børnehaven serverer vand til måltidet. Forældrene er ansvarlige for, at børnenes madpakker er sunde, nærende og mættende, så de giver energi til børnenes dagligdag. Vi henstiller til at madpakken ikke indeholder sukker. Personalet er altid være parat til at støtte og vejlede forældrene omkring den gode madpakke.

Eftermiddagsmad

Bestyrelsen og forældrene i børnehaven har besluttet, at vi har en fælles brød- og frugtordning, bl.a. fordi vi mener, det sociale aspekt er vigtigt i forhold til det fælles måltid, hvor alle børn får det samme. Det betyder, at dit barn ikke skal medbringe eftermiddagsmad, men at du betaler 125 kr. om måneden til den fælles brød- og frugtordning, som består af frisk grovbrød/rugbrød med økologisk smør samt frisk økologisk frugt.

Sukkerpolitik

I Bjørnbakhus Børnehave har vi ikke en nul-sukker-politik. Vi mener, at børn skal have et naturligt forhold til sukker.

Som udgangspunkt tilbyder vi ikke sukker i dagligdagen, men vi kan godt bage en pandekage over bål eller servere kanelsukker på risengrøden, når vi holder julefest.

Fødselsdage

I børnehaven vil vi rigtig gerne fejre børnenes fødselsdage. Her vælger I selv, om I vil dele noget ud som supplement til børnenes madpakker, fx frugtspyd, smoothies, is eller kage, eller om I vælger et nærende måltid til en fælles frokost for stuens børn. Vi henstiller til, at der kun serveres én ting med højt sukkerindhold, fx is eller kage. Derudover henstiller vi til, at der ikke serveres slikposer.